Зашто се Нови Сад одриче великог Николе Тесле?!

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад изражава незадовољство и неверицу због одлуке Савета за културу Скупштине Града Новог Сада, којом је одбијена иницијатива Одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ да се у Новом Саду подигне споменик највећем српском и једном од највећих светских научника Николи Тесли.

На данашњој седници Савета за културу, чланови овог радног тела из реда владајућих партија немушто и неспретно покушали су да објасне разлог за одбијање иницијативе српских радикала, наводећи да је Николи Тесли на простору града Новог Сада већ подигнута спомен биста у оквиру студентског града код Факултета техничких наука.

Српска радикална странка је мишљења да српској Атини, поред споменика националним великанима Светозару Милетићу, Јовану Јовановићу Змају, Јаши Томићу, Лази Костићу и Михајлу Пупину, недостаје споменик великом Николи Тесли, јер је Нови Сад једини српски град, који је Теслу још за живота, 1936. године, прогласио за свог почасног грађанина.

Ми српски радикали смо сматрали, да би у склопу припрема за пројекат „Нови Сад 2021“, било драгоцено да Нови Сад добије споменик Николе Тесле, јер би се на тај начин достојно одужио генијалном проналазачу и свом почасном грађанину.

У време када знани и незнани својатају и присвајају Николу Теслу, нама српским радикалима нису јасни мотиви због којих је власт у граду одбила иницијативу да се у Новом Саду подигне споменик великом научнику.

Српска радикална странка изражава незадовољство и због одлуке Савета за културу да се одбије иницијатива Удружења цивилних инвалида рата, које је предложило да се на обали Дунава постави спомен обележје поводом страдања Новог Сада за време зликовачке НАТО агресије 1999. године, на Савезну Републику Југославију.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ