У Зрењанину само алхемичари могу да преживе

Владајућа олигархија сматра грађане алхемичарима способним да претворе своје сиромаштво у злато како би могли плаћати све веће прохтеве властодржаца у предизборној кампањи. У 2010. години, зрењанинска просечна нето зарада по запосленом исказана у еврима износи 325 евра, у односу на 2008. годину када је износила 375 евра, рапидно je смањена чак 13,23 одсто. Зрењанин је постао симбол лоше спроведених приватизација, колапса привреде и огромног броја отпуштених људи који потражују своје зараде. Зарада по глави становника износи свега 78 евра. Без социјалног програма заштите, не марећи за оваку тешку ситуацију у којој се налазе грађани и привреда кoја умире на кредитне рате, властодршци повећавају цене.

На поскупљење горива, прехрамбених производа, струје, Градско веће подиже цене услуга изношења смећа 55 одсто, почев од овог месеца. Зрењанин има најскупљу цене грејања у Србији од 58,32 динара по квадратном метру. У овој години, у односу на 2008. годину, буџет града Зрењанина планира енормни раст такси и накнада: накнада за коришћење грађевинског земљишта 62,37 одсто, такса за истицање фирми 32 одсто, комунална такса за коришћење простора за паркирање на уређеним и обележеним местима 100 одсто.

Зрењанин ће бити ускоро најскупљи град за живот. Очигледно да власт не дели судбину грађана и привреде, несвесна колико су зараде мале и колико касне, тежи да превали трошкове предизборне године на грађане.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ