Српски радикали траже споменик руском цару Николају II Романову у Новом Саду!

„Српска радикална странка поднела је данас иницијативу Савету за културу, као надлежном радном телу Скупштине Града, да се у Новом Саду подигне споменик Светом руском Цару Николају II Романову, осведоченом пријатељу српског народа, који је зарад одбране Краљевине Србије, увео Руску царевину у Први светски рат и на тај начин, испоставиће се, жртвовао свој живот и живот читаве царске породице. Ми српски радикали смо мишљења да после Београда и Нови Сад треба да подигне спомен обележје руском цару Николају II, као израз захвалности за осведочену љубав и несебичну помоћ коју је у тешким временима пружао српском народу.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини Града Новог Сада.

Јакшић је подсетио, да је руски цар Николај II ултиматумом запретио савезницима да ће напустити рат и склопити сепаратни мир са Немачком уколико се измучена српска војска после албанске голготе не пребаци савезничким бродовима у Грчку. Иницијатива за подизање споменика је поднета данас, 17. јула, када се навршава 99. година од трагичне смрти и зверског убиства комплетне царске породице Романов, од стране бољшевика.

„Ми српски радикали очекујемо да се, 17. јула 2018. године, на стогодишњицу страдања свете руске царске породице Романов у Новом Саду открије споменик цару Николају II. Српска радикална странка је мишљења да је најлогичнија и најпогоднија локација за подизање споменика Улица Максима Горког у најстрожем центру града, која је до Другог светског рата и окупације ових простора носила име руског цара Николаја II Романова.“ – истакао је Јакшић.
Српска радикална странка пружа пуну подршку и придружује се иницијативи групе патриотских удружења и друштава из Новог Сада, који су још с почетка 2013. године, предложили да се у центру Ветерника, на кружном току, подигне споменик у част српских војника – солунских бораца ратних војних инвалида, који су 1918. године, формирали заметак данашњег насеља Ветерник. 

„Српска радикална странка позива власт у граду да прихвати обе иницијативе, како би се створили услови да се наредне године, на стогодишњицу страдања свете царске породице Романов и формирања насеља Ветерник, подигну споменици руском цару Николају II и српском солунском ратнику оснивачу Ветерника.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.  
 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ