Српски радикали траже смену комплетног руководства РТВ Војводине!

„Српска радикална странка изражава забринутост и огорчење због непрофесионалног, игнорантског и безобзирног става и извештавања великог броја медија са простора АП Војводине, који апсолутно игноришу све активности Српске радикалне странке, као најјаче и најбројније опозиционе политичке партије у Народној скупштини Републике Србије, Скупштини АП Војводине и Скупштини града Новог Сада. Српски радикали су у апсолутном медијском мраку. Медијском мраку највише доприноси и у њему предњачи Јавни сервис Радио телевизија Војводине, који се претворио у гласило напредњачког режима, на коме је забрањена критика неспособне власти на републичком, покрајинском и локалном нивоу. Због тенденциозног извештавања, непрофесионалног односа и игнорисања свих активности Српске радикалне странке, ми српски радикали захтевамо смену комплетног руководства Радио телевизије Војводине.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је истакао да се, Радио телевизија Војводине, у овој години појавила само једном на редовним конференцијама за медије Српске радикалне странке у Новом Саду, које се држе сваког понедељка. Српски радикали су у 2017. години, одржали преко 30 конференција, а први и последњи пут у овој години, РТВ Војводине извештавала са конференције Српске радикалне странке у Новом Саду, 3. маја 2017. године.

„Не само што се не појављују на нашим конференцијама за медије, него игноришу и наша саопштења за јавност и изводе са конференција. Ако је у питању Јавни медијски сервис, који се финансира из буџета и који финансирају грађани плаћајући телевизијску претплату, онда РТВ Војводине мора да прати и објективно извештава о активностима и политичким ставовима свих парламентарних странака, а не искључиво да прати активности и ставове странака које су део режима.“ – напоменуо је Јакшић.

Српски радикали постављају питање, да ли бојкот Српске радикалне странке од стране РТВ Војводине, представља освету Јавног сервиса због оштрог противљења српских радикала око изградње нове пословне зграде Радио телевизије Војводине или је масло новог главног и одговорног уредника Јавног медијског сервиса, новинара сумњивих квалификација, који је, на крајње волшебан начин, прошле године добио Октобарску награду Новог Сада, као најсервилнији новинар и „прво перо“ Српске напредне странке.

„Српска радикална странка захтева хитну смену руководства РТВ Војводине и заустављање тоталног медијског мрака. Српски радикали чврсто стоје на ставу да изградња нове зграде Радио телевизије Војводине представља мегаломански, прескуп, непотребан пројекат и чист авантуризам Игора Мировића. Проблем смештаја РТВ Војводине треба решити адаптацијом и уређењем зграде новосадског „Дневника“ или зграде некадашњег Радничког универзитета у Новом Саду.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ