Српски радикали против предлога Завршног рачуна и ребаланса буџета АП Војводине!

На данашњој седници Скупштине АП Војводине посланичка група „Др Војислав Шешеља – Српска радикална странка“ оштро је критиковала Завршни рачун за 2016. и предложени ребаланс буџета АП Војводине за 2017. годину, као и рад Покрајинске Владе у последњих годину дана.

„Српска радикална странка је мишљења да је иза Покрајине још једна потрошена година, у којој се Војводина није развијала и наредовала, већ је животарила, таворила и безглаво тумарала. Доласком напредњака на власт ништа се није променило. Све у последњих годину дана неодољиво подсећа на период када су досманлије дрмале АП Војводином“ – изјавио је Ђурађ Јакшић, шеф посланичке групе „Др Војислав Шешеља – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Српски радикали истичу да од громогласно најваљеног инвестиционог бума и реализације капиталних пројеката нема ништа, јер се највећи део додатних средстава ребалансом гура у текућу, јавну потрошњу. Српска радикална странка је оштро критиковала чињеницу да су на годишњем нивоу мала улагања у области пољопривреде, здравства, социјалне заштите, културе, спорта и заштите животне средине.

„Српска радикална странка је поднела десет амандмана на ребаланс буџета, којима смо желели да поправимо предложену одлуку, јер смо очекивали далеко конкретнија средства као помоћ пољопривредницима, здравству, екологији, култури и спорту у АП Војводини. Овим областима су додељене мрвице ребалансом буџета и то је оно што је проблематично и за српске радикале неприхватиљиво“ – истакао је Јакшић.

Посланичка група „Др Војислав Шешеља – Српска радикална странка“ критиковала је одлуку Мировићеве владе да се гради нова зграда РТВ, јер је у питању непотребан, прескуп и мегаломански пројекат, који ће коштати неколико милијарди динара. Српски радикали предлажу да се проблем трајног смештаја РТВ реши уређењем и адаптацијом зграде Радничког универзитета у Новом Саду, који би било далеко економичније решење.

„Резултати рада напредњачке власти у Покрајини су поражавајући. За годину дана није испуњено ни једно предизборно обећање, вођена је катастрофална кадровска полтитика“, пресипало се из „шупљег у празно“ и заправо настављено тамо где су стале досманлије. Српска радикална странка је мишљења да мора неупоредиво боље и енергичније да се ради у северној српској покрајини“ – закључио је Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ