Српски радикали предлажу повећање износа Видовданске награде!

Српска радикална странка сматра да је потребно повећати износ Видовданске награде коју Град Нови Сад од 2015. године, додељује основцима и средњошколцима са запаженим резултатима на такмичењима, имајући у виду да је улагање у образовање и будућност наших најмлађих суграђана једна од најважнијих и најкапиталнијих инвестиција.

„Ми српски радикали смо заиста поносни на све ученике основних и средњих школа који су у претходној години остварили запажене резултате на републичким и међународним такмичењима и тиме заслужили новчану награду коју овим поводом, на Видовдан, додељује Град Нови Сад. Међутим, иако се укупан износ за награде из буџета Града ове године повећао за нешто више од три милиона, разлог томе није добра воља градских челника већ повећан број ученика који су остварили добре резултате на такмичењима“ – истакла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новога Сада.

„Одборничка група „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини Града Новога Сада традиционално подржава одлуку о додели Видовданске награде талентованим и даровитим ученицима, а према мишљењу нас српских радикала запажени резултати ученика заслужују да градски челници повећају појединачне износе ове награде који зависе од места које ученик освоји на републичким или међународним такмичењима“ – закључила је Недељковић.

Српска радикална странка сматра да Град Нови Сад треба далеко агилније и енергичније да делује када је у питању стипендирање, суфинансирање и новчано стимулисање ученика основних и средњих школа, али и младих талентованих студената који су у претходном периоду показали да и те како заслужују бољи третман и подршку званичних институција.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ