Поражавајући резултати напредњачке власти у Војводини!

„Српска радикална странка је мишљења да су резултати рада напредњачке власти у Покрајини поражавајући. АП Војводина се у последњих годину дана није развијала и напредовала, него је животарила, таворила и безглаво тумарала, јер је на њеном челу била неспособна и незаинтересована Мировићева влада. Ни једно испуњено предизборно обећање, катастрофална кадровска политика, гомилање проблема, пресипање „из шупљег у празно“ резиме је прве године напредњачке покрајинске власти. Све неодољиво подсећа на године када су досманлије дрмале Војводином.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Уместо да се ухвати у коштац са проблемима и крене са решавањем ургентних ствари, покрајинска власт се годину дана бави сама собом. Уређење кабинета, сепареа и апартмана, нијансирање зидова у кабинетима и канцеларијама, куповина скупоцених аутомобила су достигнућа напредњачке покрајинске власти у првој години мандата. Српски радикали истичу да од громогласно најављеног инвестиционог бума и реализације капиталних пројеката у Покрајини нема ништа.

„Како је радила власт у Покрајини, можда је најбољи одговор дала сама Српска напредна странка. Председник Покрајинске владе Игор Мировић није ни у ширем избору кандидата за будућег председника Владе Републике Србије, иако је логичан след да, уколико имате успешног председника Покрајинске владе, он буде међу најозбиљнијим кандидатима и фаворитима за функцију премијера Републике.“ – истакао је Јакшић.

Српска радикална странка захтева од покрајинске власти да одустане од прескупог, сулудог и авантуристичког подухвата изградње нове зграде Радио телевизије Војводине, на месту срушеног објекта у НАТО бомбардовању, јер је смештајне проблеме јавног сервиса РТВ могуће решити на друге, далеко економичније и рационалније начине.

„Власт у Покрајини се понаша као пијани милионер. Српска радикална странка се противи изградњи нове зграде Радио телевизије Војводине, јер она представља непотребан и мегаломански пројекат. Ми српски радикали сматрамо да је далеко боље и јефтиније проблеме трајног смештаја РТВ решити уређењем и адаптацијом некадашње зграде Радничког универзитета или искоришћењем просторних капацитета зграде новосадског „Дневника“. Зграда Радничког универзитета, у срцу Новог Сада, је идеалан простор и позиција за Радио телевизију Војводине, а њена адаптација коштала би неупоредиво мање од баснословно скупе изградње нове зграде за потребе јавног сервиса.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ