ОТВОРЕНО ПИСМО ОДБОРНИЧКЕ ГРУПЕ СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА Г. МИЛЕТИ МИХАЈЛОВУ

Господине Михајлов,

 

Тежак земљотрес који је јуче у раним јутарњим часовима погодио Краљево и околину, сигурни смо, потресао је и забринуо све наше суграђане. Не тако давно, пре само четири године, наш град Зрењанин и његова околина били су место једне друге природне катастрофе, великих поплава које су угрозиле животе људи и имовину и проузроковале велике материјалне штете. Сви се сећамо колико смо се тада сви заједно надљудски борили да та катастрофа буде што мања а да оно што је током поплава страдало буде што брже санирано и да људи који су изгубили куће и имовину што пре дођу до крова над главом. И добро знамо да у тој борби нисмо били сами, добро знамо колико се градова и општина, колико компанија и појединаца добровољно прикључило нашој борби и, што новчаним средствима, што у роби, помогло да се са поплавама и штетом изборимо. Значила нам је свака врста помоћи, али понајвише оно сазнање да у несрећи нисмо сами, да има некога са нама, некога ко жели да помогне.

Данас су Краљевчани у сличној, па слободно можемо да кажемо и у тежој ситуацији од нас тада. Несрећа никада није добродошла, али ова која је њих погодила није могла да изабере гори тренутак. На самом прагу зиме разорни земљотрес оставио је на стотине краљевачких породица без крова над главом, много је оних чије су куће трајно уништене, још више оних којима је неопходна санација, тешко су оштећени породилиште, здравствени центар, хирушки блок, школе, вртићи, бројне институције града. И њима је, као и нама 2006. године, потребна подршка, како она морална тако и она материјална, потребан им је осећај да нису сами, да је неко са њима, да жели да им помогне.

Били смо захвални када су нама помагали, нисмо заборављали на друге када је њима помоћ била потребна. Најсвежији пример је онај када је град Зрењанин упутио помоћ граду Лесковцу од милион динара, када је њих погодила иста несрећа као и нас раније, када су били поплављени.

И сви смо се тада једногласно сложили да је таква одлука да им се помогне добар потез и доказ да Зрењанинци и јесу оно што се о њима свуда прича, добри људи, људи великог срца, хумани људи.

Данас је несрећа захватила Краљевчане и ми из Одборничке групе Српске радикалне странке сматрамо да је опет прави моменат да на делу још једном покажемо своју хуманост. Одборничка групе Српске радикалне странке вас, градоначелниче, позива да хитно, још у току данашњег дана, донесете одлуку да из средстава буџетске резерве, којима лично располажете, издвојите бар милион динара или, уколико је то могуће, и више и уплатите на рачун отворен за помоћ граду Краљеву за санацију штете настале земљотресом. Одборничка група Српске радикалне странке ће вас безрезервно подржати у оваквој одлуци, а сигурни смо да ће то учинити и све остале политичке странке и сви грађани нашег града јер су ово ситуације када је политика у другом плану, када се заборављају политичке разлике и размирице.

Свесни смо тешке материјалне ситуације у којој се налази наш град, али велики људи се у невољи препознају. А наш град је град великих и хуманих људи.

Наша помоћ је можда само симболична када се погледа колико је неопходно да се проблеми у Краљеву реше, али велика ако захваљујући нама бар једна породица буде зиму дочекала у топлом и сигурном, у сваком новом или обновљеном али безбедном дому. И сваки ће Зрењанинац бити поносан што је део тога, што смо још једном показали да не само да ценимо пријатеља када смо у невољи него да смо сами пријатељи када се неко у невољи нађе, ма где он био широм наше Србије.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ