Новом Саду је под хитно потребна социјална стратегија развоја!

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад инсистира на доношењу социјалне стратегије развоја града Новог Сада, која би морала почивати на адекватној анализи економских, политичких, социјалних и других детерминанти и њихових развојних тенденција, имајући у виду да је досадашњи период транзиције у Србији обележен бројним промашајима и неуспесима који су за последицу имали додатно погоршање већ довољно тешког друштвеног положаја појединих категорија становништва.

„Град Нови Сад мора да прихвати чињеницу да се социјалне потребе грађана Новог Сада константно повећавају и да је под хитно потребно сачинити и усвојити платформу социјалног развоја. Добро је познато да су буџетска давања за социјалну заштиту традиционално минимална, да се број запослених стручних кадорва смањује, док упоредо са тим, из дана у дан расту потребе корисника „Центра за социјални рад“ Новога Сада, који као оквирна институција мора представљати једну од карика у стратегији развоја социјалне заштите, уз постојање ширег друштвеног консензуса“ – истакла је Јелена Мандарић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новога Сада.

„На основу извештаја о раду новосадског „Центра за социјални рад“ за 2016. годину, јасно је да се број корисника новчане накнаде повећао за 26%, посматрано кроз петогодишњи период и да је ова социјално угрожена категорија становиштва убедљиво најбројнији корисник услуга ове институције. Имајући у виду да су износи социјалне помоћи недостојни човека, онда су овакви подаци заиста поражавајући. Оно што граду Новом Саду недостаје јесте одговарајућа социјална стратегија, као и пројекти социјалног предузетништва“ – сматра Мандарић.

Српска радикална странка упозорава надлежне институције и градску власт у Новом Саду, да ће ако се нешто под хитно не промени, имати потпуно нову категорију социјално угроженог становништва, а то су људи који су данас пријављени на мининалне личне дохотке, а остатак примања добијају „на руке“, који нажалост неће бити у могућности да за време свог радног века остваре право на пензију.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ