Нове критике на рачун локалне управе

СВЕТ и нашу земљу тресе економска криза, а у локалној управи се понашају као да привреди и грађанима „теку мед и млеко". То видимо и из података садржаних у материјалима достављеним одборницима на седници Градске скупштине: - Маса зарада запослених у градској управи – од 833 милиона динара - већа је за 14,56 процената него у 2008. години. Трошкови Скупштине, Службе градоначелника и Градског већа већи су чак за 58,7 процената и „скочили" су са 17 на 27 милиона динара. Социјална давања запосленима од 22,5 милиона динара – мада не знам шта је то –два и по пута су већа него у упоредном периоду. Награде запосленима – опет – питам се за који и колико сложен рад – „тешке" су 24,6 милиона динара. Имам разлога да подозревам да се ради о исплатама на које нису плаћени порези и доприноси, чиме се држави наноси штета. Све ово наводи ме на закључак да се у градској кући и те како „гаји сива економија" - рекла је у уторак Маријана Четојевић, потпредседница Градског одбора Српске радикалне странке и покрајинска посланик.


Четојевићева је овим подацима додала и низ других, до којих је њена странка дошла користећи се могућностима из Закона о доступности информације од јавног значаја.


- Дуговања јавних предузећа су огромна. Са 235 милиона динара рекордер је Дирекција за уређење града, а „Водовод" је дужан 53 милиона. Дуг „Чистоће и зеленила" према испоручиоцима роба и услуга је 18, Позоришта 14 милиона динара, а Музеја 3,8 милиона динара. Немамо тачну информацију о томе коме то дугују ова предузећа и установе, али извесно је да ће то платити локална привреда и грађани. Да није тако, не би се Град задужио код банака за 98 милиона динара, закључила је Четојевићева. Она је градске власти истовремено оптужила да су дуго фаворизовале стране у односу на домаће инвеститоре.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ