Каква судбина чека новосадски СПЕНС?

Српска радикална странка инсистира да се владајућа већина у граду Новом Саду изјасни каква судбина чека јавно предузеће „Спортски и пословни центар Војводина“ имајући у виду да је, на основу извештаја о пословању овог предузећа током 2016. године, забележен губитак из редовног пословања од скоро 130 милиона динара.
„Јасно је да „СПЕНС“ већ годинама послује у губитку и да тешка финансијска ситуација није од јуче. Међутим, ми из године у годину можемо да приметимо смањење прихода, не само од издавања пословног простора, већ и од спортских и културних манифестација које су симбол, како овог објекта, тако и самог Новог Сада. Кључне инвестиционе активности остају нереализоване, а буџетска средства намењена за ову сврху се преносе из године у годину“ – истакла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.
Српска радикална странка је више пута у јавности износила мишљење да продаја, до сада највреднијег плаца у Новом Саду за 3,7 милијарди динара, у непосредној близини „СПЕНА“-а никако не иде у прилог оваквој ситуацији и да је на овај начин додатно отежана већ довољно тешка финансијска ситуација овог предузећа. Са друге стране, Град је на овај начин изгубио једну од најважнијих површина која је могла бити прилагођена потребама „СПЕНС“-а и грађана Новог Сада.
„На овај начин Град Нови Сад сам себи ставља омчу око врата и озбиљно доводи у питање даље пословање јавног предузећа чији је сам оснивач. У непосредној близини „СПЕНС“-а нићи ће, како се најављује, гигантски шопинг мол са око 150 000 квадрата, који ће запечатити судбину једног од симбола нашег града.“ – закључила је Недељковић, истичући да Српска радикална странка сматра да је потребно, под хитно, решавати нагомилане дугове и финансијску кризу у пословању јавних и јавно-комуалних предузећа која годинама кубуре са проблемима овога типа, а да је „СПЕНС“ само један од примера лоше праксе у руковођењу предузећима чији је оснивач Град Нови Сад.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ