Храна лечи али уме и да трује

Генетски модификована храна је велики ризик по здравље људи. Уношењем генетски модификоване хране или меса животиња које су храњене ГМО може доћи до тога да страни гени (добијени у лабораторијама генетским манипулацијама) прескоче на наш генетски код и да га измене. Последице могу бити поражавајуће, од оних мање опасних, као алергијске реакције, па до појаве канцерогених обољења, неплодности или епидемије нових болести. Ми данас у потпуности не можемо предвидети куда нас може одвести употреба ГМО јер ће се последице дугогодишње употребе ГМ хране, више одразити на генерације које долазе после нас. Агресивност компанија које производе ГМО, у првом реду америчке компаније „Monsanto“, која најављује регрутовање људи за продају генетски модификованог семена у Србији, говори о томе да Србија лако може да подлегне притисцима и допусти генетски модификовано семе и храну на домаћем тржишту. Доказ за то су и бивши министри пољопривреде, који су били стипендисти поменуте компаније, Саша Драгин и Оливера Дулић Марковић која је за време свог мандата увозила генетски модификовану соју. Када се генетска загађеност допусти, више се никад не може очистити. Људски организам није предвиђен за овакву храну, а гледајући дугорочно она може прузроковати генетски мутираног човека јер „храна лечи али уме и да трује“.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ