Гомилање администрације у АП Војводини!

Српска радикална странка је изненађена одлуком владајуће већине у покрајинском парламенту да не подржи измену Пословника о раду Скупштине АП Војводине, која би омогућила посланицима припадницима националних мањина да, на лични захтев, добијају материјал за седнице Скупштине и одбора на матерњем језику. Српски радикали су подржали ову иницијативу, јер тако нешто гарантује Устав Републике Србије и припадајући закони. Уосталом, ако је посланицима, који припадају националним мањинама омогућено да на седницама Скупштине говоре на матерњем језику, зашто би био проблем да материјал добијају на свом језику­?! Посебно интересантно је да Савез војвођанских Мађара, као доминантна политичка партија мађарске националне мањине, није гласао за могућност да њени посланици добијају материјал на матерњем језику. По ко зна који пут, за више од годину дана овог сазива се показало да неспособна власт у Покрајини сваки предлог који долази из опозиционих редова унапред одбацује, без обзира на његову садржину и значај.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао, да се напредњачка власт у Покрајини понаша бахато и раскалашно, гомилајући и онако прегломазну, прескупу и трому администрацију. За разлику од већине локалних самоуправа, којима је смањен максималан број запослених на неодређено време, АП Војводина ће у свом систему имати 99 више запослених.

„Напредњачка власт у Покрајини води поражавајућу кадровску политику. Запањујуће делује податак да је покрајинска власт поставила чак 93 тзв. службеника на положају у последњих годину дана, који су, већ више од три месеца, противзаконито у В.Д. статусу. Причају бајке о домаћинском и рационалном понашању, а поставили су 70 помоћника секретара и подсекретара у 12 покрајинских Секретаријата, од којих многи не испуњавају минимум који прописује Закон, јер имају сумњиве факултетске дипломе и мањак радног стажа у струци.“ – истакао је Јакшић.

Српски радикали наводе пример, заменика генералног секретара Скупштине АП Војводине, жене која, већ више од годину дана, противно Закону, заузима једно од најзначајнијих положаја у покрајинском парламенту, иако је, императивно, по сили Закона, морала бити у пензији, пошто испуњава оба законска услова.

„Док власт у Покрајини ангажује којекакве „курсаџије“ на високим положајима и измишљеним радним местима, већ више од годину дана игнорише се елементарно право посланика, које им гарантује покрајинска скупштинска одлука, да заснују радни однос у Скупштини АП Војводине. Српска радикална странка позива покрајинску власт да се дозове памети, да не дозволи да падне љага на Скупштину, јер би било жалосно да посланици судским путем остварују своје право на радни однос у покрајинском парламенту.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ