Гладни не могу да чекају нове изборе

Српска радикална странка тражи хитан ребаланс буџета АП Војводине који ће се базирати на смањеним инвестиционим улагањима, која се морају одложити све дотле док се не обезбеди отварање нових радних места, повећање бруто домаћег производа, повећање извоза, смањење увоза, стабилност цена. Шта вреди велики друштвени стандард кроз пројекте које грађани због ниског личног стандарда нису у могућности да користе?!. Нема смисла улазити у кредитне линије и плаћати енормне камате за пројекте који служе предизборном маркетингу или као споменици за неки стандард који далеко превазилази реалност свакодневнице грађана и само опомиње владајућу коалицију на дистанцираност од стварности.

Сваки десети грађанин гладује. Српска радикална странка тражи хитне уштеде од пет милијарди динара у буџету АП Војводине које треба да се пласирају у социјалну помоћ најугроженијем становништву без посла, чија је егзистенција урожена не сопственом грешком, него лошим руковођењем и недомаћинским располагањем. Хитно се мора пружити материјална подршка и помоћ појединцу и породици ради побољшања, односно очувања квалитета живота, отклањања ризика и неповољних животних околности, као и стварања могућности за самосталан живот у друштву кроз давање материјалних средстава у циљу обезбеђења егзистенцијалног минимума и социјалне укључености корисника.

Трајна незапосленост и наведена социјална помоћ не смеју бити циљ деловања јер Србија гори у пожару незапослености будући да је незапослено 756.00 лица,  а запослених је за 340.000 мање од почетка „демократских процеса“, зараде су на годишњем нивоу реално опале 2,2 одсто, а пензије 6,7 одсто. Циљ мора бити запошљавање као камен темељац сваког друштва. Зато 600.000.000 динара мора бити уложено у програме запошљавања. Што људи дуже остају на социјалној помоћи или незапослени, слабија је могућност да ће се запослити и побећи од сиромаштва. Активне мере побољшања тржишта рада би обухватале: јавне радове, накнаде уз рад, помоћ при тражењу посла, преквалификацију и стручно усавршавање, програм оснивања и развоја предузећа кроз стимулације, субвенције послодавцима путем суфинансирања дела зарада, суфинансирање путем ослобађања од пореза приликом запошљавања дугорочно незапослених лица.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ