Зрењанин: Радикали о беспотребном трошењу буџета

Српска радикална странка сматра да је беспотребно трошити буџетска средства за израду нове Стратегије одрживог развоја града Зрењанина. Потребно је реализовати само оно што није реализовано у Стратегији за период од 2006. до 2013. године, мало модификовати, јер 80 – 90% предвиђеног није урађено. Најгоре је давати лажну наду. Потребно је сагледати реалност, а реалност каже да је ЈП „Дирекција за изградњу и уређење града“ имало извршење буџета у првих шест месеци за текуће поправке и одржавања од свега 11% предвиђеног буџета. То је реалност! Идеално би било када би успели да реализујемо до 2020. године оно што је предвиђено до 2013. године. Подсетићемо само на део тога, а то је:

-        фабрика воде,

-        пречистач отпадних вода,

-        обилазница око града Зрењанина,

-        путна мрежа која спаја насељена места и скраћује пут између њих,

-        брига о деци и повећање броја становника,

-        зрењанински универзитет,

-        као и оно што је и до 2020. године нереално, а то је да ћемо имати мањак радне снаге и да ћемо морати да је увозимо.

Српска радикална странка позива градску власт да се више не бави маркетингом, и да почне да води рачуна о грађанима града Зрењанина. Предлажемо да се закрпе рупе на путевима у нашем граду, како се више не би називао Кратерградом. У оквиру мера штедње о којима се свакодневно прича, предлажемо да, ако се већ иде у иностранство, градоначелник и његов заменик иду са једним аутомобилом, а не као што је то случај - да иду са два аутомобила.