Захтевамо укидање ПДВ-а на храну и опрему за бебе

Српска радикална странка захтева од Владе Републике Србије да испуни обећање које су грађанима током предизборне кампање дале све странке владајуће коалиције, односно да потпуно укине ПДВ на сву храну и опрему за бебе и на 10% ограничи трговачку маржу на те производе.

„Петицију за укидање ПДВ-а за беби храну и опрему потписало је више од 180.000 грађана из 50 градова Србије и тада се чинило да је укидање ПДВ-а готова ствар. Међутим, Влада Републике Србије сада нуди само могућност повраћаја дела ПДВ-а на свега седам артикала, па чак и то само породицама с најнижим месечним примањима“, рекао је на конференцији за новинаре Немања Шаровић, заменик председника Српске радикалне странке.

Српска радикална странка сматра да држава коначно мора створити услове за повећање наталитета, те да укидање ПДВ-а и ограничавање трговачких маржи на храну, одећу и друге потрепштине за децу мора представљати први корак у том правцу.