Захтевамо хитно решавање проблема са реком Топчидерком!

Одборничка група Српске радикалне странке при градској Општини Раковица, на челу са Таром Красић, шефом одборничке групе, на данашњој конференцији за новинаре желела је да скрене пажњу јавности, као и да захтева експедитивно решавање проблема које градска власт као и Општина Раковица занемарују упркос честим примедбама и иницијативама.

„Река Топчидерка спада у најзагађенији урбани водоток у Србији, она је плавила Раковицу 1999, 2005, 2006 али и 2014. када је Општина Раковица у више насеља била под водом баш због изливања Топчидерке. Потребна је регулација речног корита како би се решио проблем поплава. У оквиру ревитализације која је урађена 2016. године утврђено је чак 219 црних еколошких тачака загађења. Ово истраживање спровео је Институт за шумарство. Захтевамо боље реаговање при решавању проблема, јер је услед изливања реке велики број становника у непосредној близини угрожен како здравствено тако и животно“, навела је Тара Красић.

Такође, одборници Српске радикалне странке су на данашњој 8. редовној седници Скупштине општине Раковица поднели иницијативу за постављање рампе за инвалиде на улазу у Дом здравља Канарево брдо, како здравствени радници и случајни пролазници не би уз степенице носили грађане у колицима.

„ Сматрамо да је ово неопходно урадити што пре како се не би даље доводила у питање ефикасност у пружању здравствених услуга пацијентима који су у колицима, а електрична рампа, уколико буџет то дозволи, била би идеално решење“, завршила је Красићева.