Захтев Тадићевом режиму да извести Скупштину о преговорима Београда и Приштине

Посланичка група Српске радикалне странке поднела је предлог Народној скупштини Републике Србије у којем захтева да представници власти поднесу извештај парламенту и јавности о преговорима које воде са сепаратистима из јужне српске покрајине. Сматрамо да је недопустиво да се преговори између Београда и Приштине спроводе ван очију јавности, рекао је на конференцији за новинаре Борис Алексић, члан Председничког колегијума.

„Овим предлогом, тражимо да се парламенту и јавности обрате Борис Тадић, Борисла Стефановић, Мирко Цветковић и Горан Богдановић“, истакао је Алексић.

„Српска радикална странка поново упозорава да  улазак у преговоре о решавању тзв. практичних питања, а одустајање од потврђивања питања статуса у складу  са Уставом Републике Србије и Резолуцијом 1244, представља улазак у процес признања противправно проглашене независности Косова“, рекао је члан Председничког колегијума.

Алексић је нагласио да је скандалозно што је и пре отпочињања преговора Борислав Стефановић ишао у Приштину да разговара и да се саветује са шиптарским сепаратистима а да до сада још ниједном није поднео извештај о преговорима посланицима Народне Скупштине Републике Србије.