Задуживање државе у функцији предстојећих избора

Влада Републике Србије и даље нема решења за проблеме у економској и кредитно-монетарној политици, истакао је Владан Јеремић, заменик генералног секретара Српске радикалне странке на конференцији за новинаре.

„Неодговорна и нестручно вођена политика владе довела је до тога да грађани Србије имају најмање плате у Европи, да Србија има најнижу стопу запослености, енормни пад индустријске производње, кредитну презадуженост и највишу инфлацију“, упозорио је Јеремић.

Јеремић је нагласио да политика кредитног задуживања има за циљ да  режим покуша да до избора избегне финансијски колапс и уједно сачува социјални мир по сваку цену.

„Српска радикална странка, као један од начина за превазилажење економске кризе и решавања проблема незапослености, види у развоју малих и средњих предузећа. Држава мора да створи услове за њихов развој укидањем бројних административних препрека, као и субвенционисањем почетка рада на основу добрих пословних идеја образложених у бизнис плану.“