Вучић спречио усвајање Декларације о хитном пуштању Шешеља

На почетку заседања Скупштине града одржане 20.09.2013.године, одборник СРС Горан Тајдић предложио је да Скупштина усвоји Декларацију којом се од Хашког трибунала захтева моментално и безусловно пуштање на слободу  др Војислава Шешеља а разлог за усвајање једне такве декларације на локалном нивоу је потреба да локалне управе изврше одговарајући притисак на јавност како би се окончао  вишегодишњи процес против др Војислава Шешеља и неопходност да се Србија у наредном периоду активније ангажује у заштити људских права својих држављана. Већином гласова одборника прихваћено је да се ова тачка уврсти у дневни ред.

Уследила је пауза од 40 минута, јер је, како незванично сазнајемо, уследила интервенција од стране Александра Вучића, који је у телефонском разговору наложио да се та тачка мора скинути са дневног реда и да одборнике СНС који су гласали за допуну треба дисциплиновати. Председник одборничке групе Српске напредне странке изашао је са предлогом да се иста тачка скине с дневног реда, што је без образложења, од стране владајуће већине прихваћено.

Ова седница Градске скупштине у Зрењанину је доказ да, без обзира на страначку припадност, др Војислав Шешељ ужива велико поштовање за све што је урадио за српски народ бранећи га пред Хашким трибуналом, и да морални и часни људи с нестрпљењем очекују његов повратак, а да се онима који су  издали Вијислава Шешеља и српске националне интересе на сам помен његовог имена страх увлачи у кости.