Војислав Шешељ: Вучић не сме ићи у Сребреницу

Српска радикална странка још једном подсећа српску јавност да нам никако не могу бити пријатељи они који су нас деведесетих бомбардовали, да те западне силе и даље инсистирају на распарчавању Србије, ултимативним захтевом да се обара Милорад Додик у Републици Српској, да се покваре односи са Руском Федерацијом, као и на прихватању да је у Сребреници извршен геноцид.

„Ова напредњачка власт је мислила да може да се додвори Западу, да на Западу може да нађе пријатеље, да на Западу може да нађе савезнике. Видело се сада да од тога нема ништа. Видело се да нам оне исте силе које су нас бомбардовале деведесетих година, сада не могу изненада постати пријатељи. Они против Србије воде ону стару политику из деведесетих година у континуитету и они ту своју политику неће окончати док нам не одузму и Војводину, и Рашку област, односно санџак, док Србију не сведу на некадашњи Београдски пашалук. Српска радикална странка спрема видовдански митинг под називом „Видовданска буктиња српског радикализма“ да бисмо се пред народом и пред светом изјаснили детаљно о свему оном што мислимо, о свему ономе за шта се боримо, и о свему ономе због чега се супротстављамо актуелном режиму,“ рекао је проф. др Војислав Шешељ на данашњој конференцији за новинаре и додао:

„Најављена је и посета Ангеле Меркел Београду, а она има превасходни циљ да натера Александра Вучића да оде у Сребреницу и да на тај начин изрази кајање, као да је Србија, као да је српски народ крив због злочина који се тамо десио. Злочин се десио и ми га не негирамо, али тај злочин је представљао стрељање одређеног броја ратних заробљеника, никако није био геноцид,“

Др Војислав Шешељ је истакао да Српска радикална странка захтева од режима да затражи од Русије и Кине да уложе вето на припремљену британску резолуцију о Сребреници, чијим усвајањем Американци планирају да укину Републику Српску.