Војислав Шешељ: Србији је доста понижавања!

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ упутио је Проглас грађанима Србије у којем поручује да је „Србији доста понижавања“, истакао је члан Председничког колегијума Борис Алексић на данашњој конференцији за новинаре на којој је презентовао Проглас Војислава Шешеља.

Др Шешељ у Прогласу оцењује да је прозападна политика режима Бориса Тадића потпуно  урушила земљу територијално и довела је до економског и социјалног краха. Због срамне и капитулантске политике, Србија је бачена на колена, истиче др Шешељ.

Анализирајући катастрофалне последице Тадићеве прозападне политике, др Шешељ наглашава да – очајна економска ситуација у којој се данас налази Србија није последица светске економске кризе, већ управо те погрешне политике која се води од 2000. године по налозима Међународног монетарног фонда, Брисела и Вашингтона, као и погрешне опредељености за најсуровији модел капитализма – неолиберални капитализам.

Др Шешељ у Прогласу истиче да су „врата Српске радикалне странке увек отворена за све обмануте и преварене, за све који су схватили да су кренули погрешним путем тајкунске Николићеве и Вучићеве странке“.

Политика Николићеве и Вучићеве Напредне странке иста је као политика Демократске странке, али су данас Вучић и Николић спремнији од Тадића да се одрекну свих националних и државних интереса, оценио је председник Српске радикалне странке.

Лидер српских радикала истиче да је „једини пут који омогућава Србији да опстане територијално, политички и економски, сарадња са Русијом, Кином и државама које неће вршити никакав политички притисак на Србију, или захтевати било шта што је противно интересима наше државе  и, што је посебно важно, неће се мешати у унутрашње ствари Србије.“

Српска радикална странка се најоштрије противи уласку у НАТО и залаже се да Србија постане чланица ОДКБ-а и да добије статус посматрача у Шангајској организацији.

Др Шешељ наглапшава да Србија мора да се окрене својим традиционалним пријатељима и интегративним процесима на истоку које предводи Руска Федерација, а то је и једини начин да опстане.

„Зато позивам српски народ и све грађане да са искреним пријатељством  и одушевљењем приме председника Владе Руске Федерације, Владимира Владимировича Путина, који ускоро долази у Србију“, истакао је председник Српске радикалне странке.