Војислав Шешељ са породицом запалио свеће и положио венце

Председник Српске радикалне странке, др Војислав Шешељ, посетио је данас у пратњи своје супруге и синова Батајничко гробље где је обишао споменик својих родитеља Николе и Данице. То је био први пут да је Војислав Шешељ имао прилику да положи цвеће и упали свећу на гробу своје мајке. Даница Шешељ преминула је 2007. године, док се он, лидер СРС, налазио у притвору Хашког трибунала који му је ускратио право да присуствује мајчиној сахрани.

Војислав Шешељ потом је полагањем венца и паљењем свећа одао почаст малој Милици Ракић, која је страдала од НАТО пројектила у злочиначком бомбардовању Савезне Републике Југославије и која је постала симбол страдања током агресије на Србију. Приликом посете Батајничкон гробљу, Шешељ се поклонио сенима својих кумова Милета и Марије Драгишић, брата од стрица Здравка Шешеља, тече и тетке Маре и Васе Боровић, тетке Стане Мисите, као и дугогодишњих страначких колега Милана Бјелића, Величка Оташевића и Бранкице Терзић.

Војислав Шешељ је потом с породицом посетио Централно и Болечко гробље где је положио венце на споменике свога пашенога Светомира Пољака и таста Вучине Павловића.