Власт у Сурчину спречила медије да известе о незаконитом трошењу буџетског новца

Председник Окружног одбора Београда Александар Дражић посетио је Сурчин. У просторијама Општинског одбора је била заказана конференција за новинаре, али нико од позваних новинара се није одазвао. Непојављивањем, локална телевизија ТВ Сурчин је само потврдила наводе Српске радикалне странке да не постоји слобода медија и да је уређивачка политика под директном контролом власти.

Без обзира на изостанак медија, Александар Дражић је многобројним члановима и симпатизерима Српске радикалне странке изнео податке у вези с деловањем актуелне сурчинске власти. Увидом у званичну општинску документацију, утврђене су бројне неправилности.

Прекршен је Закон о локалним изборима будући да је прекорачен рок за конституисање Скупштине Градске општине Сурчин. Сходно Закону, крајњи рок је био 17. август, а седница је сазвана за 20. август. Нерегуларно је и то што су на конститутивној седници потврђени мандати само одборника који чине владајућу већину.

Међутим, највећи проблем је материјал са седнице Скупштине Градске општине. Одборници из владајућих странака су усвојили Одлуку о Завршном рачуну буџета за 2011. годину и Извештај о реализацији буџета за првих шест месеци 2012. године, а тек онда су изгласали Одлуку о ангажовању ревизорске куће која ће утврдити законитост трошења средстава садржаних у већ усвојеним актима!

Грађани Сурчина морају бити упознати са деловањем локалне власти и начином располагања средствима пореских обвезника. О бројним незаконитим радњама и малверзацијама, медији не смеју да извештавају, јер су под непосредним утицајем исте те власти.

Али, зато су ту српски радикали који ће упорно инсистирати на томе да обавештавају јавност о свим злоупотребама моћника. Закључено је да ће, када је већ уређивачка политика медија неслободна и необјективна, чланови Српске радикалне странке грађанима Сурчина кроз директне контакте и разговоре предочавати бахатост и тајкунску позадину сурчинске власти.