Власт у Новом Саду гурнула младе људе на маргине!

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад осуђује, у најмању руку, неозбиљан и неодговоран рад Савета за младе Скупштине града Новог Сада, имајући у виду чињеницу да се ово скупштинско радно тело бави изузетно важним питањем, а да се са друге стране састаје, у најбољем случају, једном до два пута годишње.

Имајући у виду да је Нови Сад један од преосталих пет кандидата за титулу Европске престонице младих за 2018. годину, те да је деценијама у назад познат као универзитетски, културни и друштвени центар младих у нашој држави сматрамо да је оваква пракса нерада и неодговорности недопустива.

Јасно је да Савет за младе, као и потребе самих млади за напредњачку власт и њену коалициону дружину представља само мртво слово на папиру, а да се кандидатура за Европске престоницу младих неретко користи као реклама за приватну организацију Егзит.

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад позива све чланове Савета за младе, а посебно представнике актуелне градске већине да озбиљно схвате своју улогу у креирању услова за задовољавање потреба младих, како би се њима у нашем граду коначно посветила пажња какву заслужују.

srs-seselj1