Влада да отпусти 2200 проевропских службеника

Српска радикална странка предлаже да се отпусти 2200 чиновника који раде на пословима приближавања Србије Европској унији, јер они углавном троше новац грађана на путовања и семинаре, а немају никакве резултате. Уштеђени новац треба преусмерити на здравство, школство и пензонере, изјавио је на конференцији за новинаре Дејан Мировић, председник Економског савета и члан Председничког колегијума Српске радикалне странке.

Он је у име Српске радикалне странке позвао Владу Србије  и опозиционе проевропске странке да „сиђу са европског облака и да подрже овај конкретан предлог за смањење јавне потрошње“.

„Како се приближавамо ЕУ, расте број чиновника и најављују да ће их бити 10 000, док наши лекари и учитељи губе посао, а пензионери су у све горем положају“, рекао је Мировић.

Он је истакао да је Српска радикална странка једина странка у Србији која је апсолутно против уласка наше земље у ЕУ, не само због тога што нам Брисел отима Косово и Метохију, већ и што се у пракси показало да је ЕУ погубан економски пројекат за земље југоисточне Европе.