Уставни суд саучесник у пљачкању Новосађана!

„Српска радикална странка изражава огорчење и забринутост због скандалозне одлуке Уставног суда Републике Србије који је одбацио иницијативу српских радикала о покретању поступка за оцену уставности и законитости Одлуке о димничарским услугама на простору града Новог Сада“- рекао је на данашњој конференцији Ђурађ Јакшић, председник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад.

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад је мишљења да Одлука о  димничарским услугама противна јавном поретку, добрим пословним обичајима и моралним нормама и у крајњој линији је неправедна и пљачкашка, с обзиром да се овом Одлуком сви грађани Новог Сада обавезују да плаћају услугу за којом немају потребу и која им се неће пружити од стране ЈКП.

На конференцији је истакнуто да је „на територији Града Новог Сада од готово 155.000 стамбених јединица на систем даљинског грејања ЈКП „Новосадске топлане“ прикључено 93.957 стамбених и 7.921 пословних потрошача, а између 20.000 и 25.000 стамбених и пословних потрошача користи природни гас и струју за загревање простора. Дакле, више од 4/5 стамбених и пословних потрошача на територији Града Новог Сада нема потребу за коришћењем димњака, ни за услугом димничара, те је потпуно илузорно да се њима наплаћује димничарина.“

Након две године ћутања Уставног суда Републике Србије јуче је стигло штуро и немушто образложење у којем нас овај републички орган обавештава да се одредбе Устава и закона на које се Српска радикална странка позива не могу довести у уставно-правну везу са оспореним општим актом, тако да због тога Уставни суд одбацује ову иницијативу као неосновану, поручили су из Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад.

„Доношењем овог сулудог закључка Уставни суд Републике Србије постаје саучесник актуелне власти у Новом Саду у безочном пљачкању и отимачини од Новосађана која траје већ пуне две године. Овом Одлуком Уставни суд још једном је потврдио да се у раду не руководи највишим правним актом Уставом Републике Србије, да се у доношењу одлука не води правом и правдом, већ да су врло често његове одлуке политички мотивисане и у складу са потребама и интересима режима“ поручио је Ђурађ Јакшић.

novi sadЈакшић је овом приликом позвао власт у Новом Саду да без обзира на Одлуку Уставног суда моментално стави ван снаге овај пљачкашки намет тзв. „оџачарину“ на задовољство свих Новосађана.