Упозоравамо на јачање исламског сепаратизма у Рашкој области!

Српска радикална странка најоштрије осуђује изјаву санџачког муфтије Муамера Зукорлића да би Рашка област требало да буде дефинисана као нека врста прекограничне европске регије са извесним степеном аутономије и да би овакво територијално уређење било у интересу грађана Србије и Црне Горе. Посебно забрињава чињеница да је Зукорлић отворено признао да странка коју предводи има амбиције да након избора учествује у власти као део коалиције коју би предводила Српска напредна странка.

Упозоравамо јавност да сепаратистичке тежње у Рашкој области све више узимају маха и да би се овај проблем додатно продубио уколико би у власти партиципирали екстремисти попут Муамера Зукорлића. Зукорлић је за кратко време успео да индоктринира велику већину муслиманске омладине радикалним исламом, формирао је своју војску коју је промовисао парадом у Новом Пазару, оштро тражи да преузме судство и полицију у Рашкој области и апсолутно не признаје власт Републике Србије.

Данас када се у јавности Рашка област све више именује као Санџак и када државни органи не реагују на отворене позиве на распарчавање Србије, потребно је да грађани поклоне поверење српским радикалима који су једини спремни да се одлучно супротставе сваком покушају сепаратизма и јачања исламског фундаментализма.

raskar copy