Трампим спорт за културу

Да је цена опстанка владајуће коалиције коју плаћају грађани Старог Града све већа, а критеријуми све нижи, потврђено је на седници локалног парламента одржаној 28. октобра 2010. године, када је за новог члана Управног одбора „Пароброда“, општинске установе културе, иначе богато дониране из општинског буџета, на предлог ЛДП-а  именован Златко Црногорац, који се води као запослен на месту „извршног продуцента“.

Имајући у виду да поменути има само средњу стручну спрему, одборници Српске радикалне странке су инсистирали на утврђивању чињеница на основу којих је Црногорац уопште био запослен, јер без завршених студија на ФДУ или Факултету за културу и медије – није могао да буде распоређен на радно место извршног продуцента, а да иронија буде већа, претходни посао му је био место заменика директора СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“.

Очигледно да је и овога пута политичка припадност важнија од стручности, тако да се, када је реч о власти на Старом Граду и кадровима ЛДП-а, могу очекивати нова неочекивана именовања.

Српска радикална странка истиче да оваквим политичким намиривањем Старограђани трпе штету, јер о раду јавних предузећа брину некомпетентни људи.