Тадићу, прекини самоубилачки пут ка ЕУ

Српска радикална странка захтева од режима Бориса Тадића да одмах прекине процес кандидовања Србије за улазак у Европску унију и тиме заустави ову самоубилачку политику разбијања државе – рекао је на конференцији за новинаре Иван Нинић, члан Централне отаџбинске управе.

Он је истакао да је прозападна политика Тадићевог режима  доживела потпуни пораз. „Ангела Меркел је пренела јасну поруку Брисела да је услов за улазак Србије у Европску унију одрицање од Косова и Метохије, односно фактичко признање једнострано проглашене независности“, навео је Нинић.

Српска радикална странка  најоштрије осуђује и изјаву Драгољуба Мићуновића „ да Србија треба да покрене међународни разговор о статусу севера Косова“, која јасно показује да се власт залаже за поделу јужне српске покрајине и признање лажне државе Косово, рекао је Нинић и додао да Тадић и његов режим морају да кажу да ли су са Бриселом и Вашингтоном тајно преговарали о подели покрајине.

Процес дезинтеграције српских земаља, према Нинићевим речима,  неће зауставити са Косовом и Метохијом. „Брисел и Вашингтон ће прво од Тадића тражити да помогне у урушавању Републике Српске и њеном утапању у Босну и Херцеговину, а онда на ред долазе и Војводина и Рашка“, оценио је Нинић.