Тадићев режим ушао у процес признања независности Косова

Режим Бориса Тадића је својом прозападном политиком угрозио виталне државне и националне интересе и довео земљу у крајње понижавајући положај, оценио је члан Председничког колегијума, Борис Алексић, на данашњој конференцији за новинаре.

Алексић је нагласио да пристајање власти на захтев Брисела и Вашингтона, да Београд и Приштина уђу у преговоре о тзв. практичним и животним питањима, представља наставак процеса признања независности Косова, које је Тадићева власт започела срамним и капитулантским прихватањем бриселске резолуције о Косову која је усвојена у УН. У овој резолуцији се не помиње статус Косова и Метохије као саставног дела Републике Србије, што би било у складу са Уставом Републике Србије и Резолуцијом 1244, истакао је Алексић.

Када Београд заврши решавање тзв. практичних и животних питања у договору са сецесионистима, више никоме неће бити важно да ли је Србија де јуре признала Косово или није, јер је „чињенично“, „у пракси“  то урадила, и тиме је прича о Косову и Метохији завршена, објаснио је Алексић.

Он је истакао да је пристајањем на бриселску резолуцију власт прихватила да се решавање питања статуса Косова и Метохије измести из Уједињених нација и да се решава под капом Брисела и Вашингтона, који воде отворено непријатељску политику према нашој земљи. Тако је сада главни посредник у преговорима између Београда и Приштине Роберт Купер, осведочени србомрзац.