Тадић и Николић припремaју признање терористичке државе

Српска радикална странка најоштрије осуђује иницијативу режима Бориса Тадића, коме се прикључио Томислав Николић и Српска напредна странка, да се промени Устав Републике Србије из 2006. године, истакао је потпредседник странке мр Александар Мартиновић на конференцији за новинаре.

Он је прецизирао да иако се у јавности наглашава да би Устав требало променити због смањења броја посланика, суштински разлог за ову иницијативу лежи у захтеву Вашингтона и Брисела да се Устав Србије промени како би се из преамбуле и текста Устава избрисало да је Косово и Метохија саставни део Републике  Србије, чиме би Тадићев режим и формално признао независност тзв. државе Косово.

Потрпредседник странке нагласио је да је циљ, такође, да се променама Устава оствари регионализација која води даљем цепању Србије.

Српска радикална странка се залаже за јединствену централизовану државу без дељења њене територије на регионе или федералне јединице, истакао је Мартиновић.