Сусрет др Војислава Шешеља и Владимира Путина

Председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ сусрео се у крипти Храма Светог Саве са председником Руске Федерације Владимиром Путином. До сусрета је дошло ван протокола, на иницијативу др Шешеља. Председник Руске Федерације одмах је препознао лидера радикала и након срдачног руковања, у пријатељском разговору, др Шешељ је истакао да се Српска радикална странка залаже за унију са Руском Федерацијом и за приступање војном савезу ОДКБ.

Владимир Путин је поздравио политичку оријентацију Српске радикалне странке и истакао да је упознат са детаљима процеса вођеног против др Шешеља у Хашком трибуналу, као и са његовим вишедеценијским доследним политичким деловањем.

Овај сусрет је само још једна потврда блискости између српских радикала и званичника Руске Федерације.

Српска радикална странка ће наставити да се залаже за формирање војног, политичког и економског савеза Србије и Руске Федерације, али инсистира на одустајању од европских интеграција.