СРС захтева смену Тадића и Владе Републике Србије

„Поводом срамног хапшења српског генерала Ратка Младића, Српска радикална странка организује у недељу 29. маја, у 19 часова, на платоу испред Дома Народне скупштине, велики протестни митинг“, рекао је наконференцији за новинаре потпредседник Српске радикалне странке Драган Тодоровић.

Тодоровић је позвао грађане да се придруже мирном скупу како би изразили свој протест и неслагање са политиком режима Бориса Тадића.

Потпредседник Српске радикалне странке је нагласио да Србијом владају издајници и марионете који извршавају сваки налог Брисела и Вашингтона. „Генерал Ратко Младић је ухапшен да би се завршио процес уништавања српског народа и Србије, као и да би се доказало како је Република Српска наводно геноцидна творевина, и да као таква не може да опстане“, истакао је потпредседник СРС-а.

Српска радикална странка покренуће поступак за смену председника Републике Бориса Тадића и поступак за изгласавање неповерења влади Мирка Цветковића. За покретање поменутих поступака, странка ће затражити подршку Демократске странке Србије.

„Хапшење и очекивана испорука генерала Ратка Младића у режији Бориса Тадића представљају најочигледнији пример повреде Устава. Тадић као председник Републике, има обавезу да представља и заступа интересе Србије а не да поступа по налогу Запада, као и да наступа као портпарол Тужилаштва Хашког трибунала“, изјавио је потпредседник странке Зоран Красић.

Красић је образложио да ће Српска радикална странка покренути поступак за гласање о неповерењу влади јер је њена обавеза да води политику Републике Србије, која у центар ставља интересе грађана и државе а не интересе НАТО-а и Европске уније.