СРС тражи подизање споменика српском јунаку Драгутину Кесеровићу!

Српска радикална странка позива градску власт у Крушевцу да уважи непобитне историјске чињенице да је Југословенска војска у отаџбини на челу са Драгутином Кесеровићем, командантом Расинског корпуса, имала великих заслуга у ослобађању Крушевца и да је сходно томе, и у знак захвалности, овом српском јунаку потребно подићи споменик у центру града.

– Управо данас, на Дан ослобођења Крушевца у Другом Светском рату, ми српски радикали предлажемо да се догодине ова прослава обогати чином подизања и откривања споменика једном од највећих бораца и српских јунака Драгутину Кесеровићу. Поред тога, потребно је и да једна улица у нашем граду понесе његово име, како се историјске чињенице никада не би сметнуле са ума, а сви ми и генерације које долазе, знали ко је и на који начин заслужан за ослобађање нашег града током Другог светског рата. Иако се 75 година уназад одаје почаст партизанима као ослободиоцима, време је да се уваже и остале чињенице и коначно поштовање ода и равногорским великанима, попут Драгутина Кесеровића – истакао је Дејан Маринковић, председник Расинског окружног одбора Српске радикалне странке.

Драгутин Кесеровић одликован је орденом Милоша Обилића и орденом Албанске споменице, док га је у Другом светском рату Краљ Петар на предлог Врховне команде одликовао орденом Карађорђеве звезде са мачевима првог реда.