СРС позива народ да пружи активан отпор државном руководству

Српска радикална странка најоштрије осуђује гест Томислава Николића који се, на инаугурацији новог папе, руковао са шиптарским терористом и злочинцем Хашимом Тачијем, иако је након ступања на функцију председника Републике Србије свим грађанима рекао да се ни под којим условима неће сусрести са Тачијем, а камоли руковати са његовим крвавим рукама док међународна истрага не буде утврдила да Тачи нема ништа са трговином органа Срба са Косова и Метохије – рекао је Немања Шаровић, заменик председника Српске радикалне странке на конференцији за новинаре и истакао да то руковање показује да српско државно руководство и Хашима Тачија и „независно Косово“ доживљавају исто као и државнике других земаља са којима се Николић протоколарно руковао.

Николић је први председник Србије који је пристао да се сусретне и рукује са Тачијем и на тај начин суштински призна „државу Косово“; први који је институције које су формиране у складу са Уставом и законима Републике Србије назвао паралелним институцијама и први који је српски народ на КиМ назвао националном заједницом. То је доказ да је Николић знатно гори од Тадића, изјавио је Шаровић. Он је позвао државно руководство да у складу са принципима које је Српска радикална странка прокламовала пре више од годину дана, прекине све преговоре који се воде под окриљем Брисела, врати преговоре под окриље УН, а пре било каквих преговора мора да се врати сво протерано српско становништво на простор Косова и Метохије. Суштина преговора може бити само аутономија КиМ у оквиру Србије, а не аутономија српског народа на КиМ.

Шаровић је истакао да је обишао све општине у којима и даље живе Срби на КиМ и позвао их да 24. марта, у 12 часова, присуствују великом народном митингу који организује Српска радикална странка у Косовској Митровици, на коме ћемо показати да цео српски народ не прихвата издајничку политику Владе и председника Републике Србије. Онога тренутка када одлуке државног руководства изађу из оквира Устава, дужност сваког грађанина Републике Србије је да пружи отпор и Српска радикална странка позива српски народ да пружи активан отпор државном руководству и да им јасно стави до знања да ће кад-тад одговарати.