СРС осуђује Резолуцију ГС УН уперену против Сирије

У петак, 3. августа, Генерална скупштина Уједињених Нација је усвојила Резолуцију којом се осуђује сиријска власт на челу са председником Башаром ел Асадом због употребе тешког наоружања. За Резолуцију, коју је предложила Саудијска Арабија уз подршку западних држава и арапских земаља, гласале су 133 чланице ГС УН, док је 12, међу којима је и Русија, било против, а уздржана је била 31 држава.

Српска радикална странка најоштрије осуђује доношење ове недвосмислено пристрасне Резолуције, потпуно наклоњене сиријског опозиционој војсци, која као таква умањује шансе за политичко решење сукоба у Сирији и само погоршава конфликтно стање.

Српска радикална странка сматра да је недопустиво што је Србија гласала за ову Резолуцију, чиме је прозападни марионетски режим још једном окренуо леђа пријатељима, овога пута Сирији, која није признала независност Косова и Метохије. Овим поводом поново апелујемо на српске власти да повуку одлуку о санкцијама наметнутим пријатељским државама Сирији, Ирану и Белорусији.