Српски радикали се неће предати Хашком трибуналу!

Српска радикална странка најоштрије осуђује иницијативу Хашког трибунала којом се позива Влада Републике Србије да 10. фебруара на судској расправи додатно образложи шта чини да испуни судски налог за хапшење троје најближих сарадника Војислава Шешеља. На конференцији за новинаре одржаној у седишту странке још једном је поновљено да се Вјерица Радета, Петар Јојић и Јово Остојић неће добровољно предати Хашком трибуналу.

Упозоравамо представнике владајућег режима да немају право да на силу испоручују српске радикале Трибуналу јер за њихово испоручење не постоји ниједан правни основ. Српска радикална странка има сазнања да су оптужбе за непоштовање суда против Радете, Јојића и Остојића потпуно измишљене и режиране, а овим сазнањима располаже и владајући режим.

Лидер српских радикала, проф. др Војислав Шешељ, објаснио је да Закон о сарадњи са Хашким трибуналом предвиђа само испоруку српских држављана који су оптужени за ратне злочине, злочине против човечности или геноцид. Закон не предвиђа испоруку по оптужбама за непоштовање суда и правно је немогуће испоручити било ког држављанина Републике Србије на основу таквог захтева.

radikali