Српски радикали предали изборну листу за парламентарне изборе

Српска радикална странка је Републичкој изборној комисији вечерас у 22.00 предала кандидатуру изборне листе „ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА”.

Носилац листе је проф. др Војислав Шешељ, а листу је подржало преко 11.000 грађана Републике Србије.

У пратњи функционера и страначких активиста, изборну листу Српске радикалне странке је предао заменик председника странке, Александар Шешељ.

У обраћању за јавност, Шешељ је изјавио да се Српска радикална странка није одрекла својих програмских начела:

„Ми се залажемо да Србија коначно направи један важан корак, корак у будућност, да Србија прекине погубни процес европских интеграција и да Србија једног дана постане прва европска земља чланица БРИКС-а. Наши приоритети су компатибилни са том врстом спољнополитичке оријентације и ми сматрамо да је наш приоритет територијални интегритет, Косово и Метохија у саставу Србије, наше савезништво са Руском Федерацијом, економски просперитет наше земље и животни стандард наших грађана, што можемо да обезбедимо искључиво продубљујући наше односе са најмоћнијим економским савезом на свету, са нашим пријатељима, нашим савезницима у борби за очување наше територијалне целовитости. Ми сматрамо да је то будућност и да ће грађани Србије препознати ту политику и да ће је подржати на предстојећим парламентарним изборима.”

Поводом изборних очекивања, Шешељ је истакао:

„После избора очекујемо да представљамо најснажнију националну опцију у Скупштини Републике Србије, ону која ће штитити националне интересе Републике Србије и којој ће судбина српских грађана бити увек на првом месту .”

Линк ка видеу