Српски радикали на седници Скупштине Градске општине Земун

У среду, 24. октобра, одржана је седница Скупштине Градске општине Земун. Одборничка група Српске радикалне странке је оштро реаговала на начин припреме и одржавања седнице, као и на сам дневни ред.

Српски радикали су упутили бројне примедбе на записник са претходне седнице, будући да је он сасвим неадекватно сачињен и да не осликава веродостојно дешавања са претходног заседања.

Предложили смо да проф. др Војислав Шешељ понесе звање почасног грађанина Земуна, с обзиром на то да је за време његовог председниковања Земун препорођен. Формирана су бројна насеља, пружена је помоћ прогнаницима, помагане су школе, домови здравља, цркве, Земунска болница, спортска друштва. Општина је тада била сервис грађана који су од власти могли имати само користи и то је обазложење нашег предлога. По партијском послушнишву, одборници владајуће коалиције су одбили овај предлог, чак ни не узимајући у разматрање чињеницу да је др Шешељ заиста задужио све житеље Земуна.

Радикалски одборници су расправљали о тачкама дневног реда, посебно критикујући Извештај о извршењу буџета до 30.9.2012. године. Нерационално, ненаменско и недомаћинско коришћење јавних средстава представља окосницу критике српских радикала према земунској власти.

Кроз опозиционо деловање, одборници Српске радикалне странке ће се и убудуће залагати за интересе грађана, чекајући и припремајући се за изборе након којих ће са позиције власти конкретним мерама решавати проблеме и развијати Градску општину Земун.