Српска радикална странка захтева повлачење срамотне одлуке Владе Републике Србије о ваздушној блокади Белорусије

Одлука Владе Републике Србије да понизно прихвати одлуку шефова држава и влада Европске уније о увођењу санкција Белорусији и кажњавању председника ове пријатељске државе Александра Лукашенка је срамна и понижавајућа.

Српска радикална странка најоштрије осуђује режим због придруживања рестриктивним мерама које се односе на забрану прелета ваздушног простора и приступа европским аеродромима авионима белоруских авиокомпанија, чиме се Србија осрамотила пред пријатељским белоруским народом и председником Лукашенком.

Србија се већ осрамотила 2012. године, када је увела санкције Белорусији, занемарујући чињеницу да је Белорусија пријатељска земља која није признала лажну државу Косово и која Србији никада није уводила санкције, а белоруски председник Александар Лукашенко је једини страни државник који је посетио Србију у децембру 1999. године. Србија не сме изневерити таквог пријатеља!

Српски радикали захтевају од Владе Републике Србије да одмах повуче срамну одлуку и да на делу покаже да није марионетска власт која издаје пријатеље ради удовољавања Европској унији, чији члан Србија никада неће постати.