Српска радикална странка Специјалном суду за организовани криминал предала кривичну пријаву против бившег и актуелног државног руководства

Српска радикална странка данас је Специјалном суду за организовани криминал предала кривичну пријаву против бившег и актуелног државног руководства Републике Србије због читавог низа кривичних дела против уставног уређења и безбедности  Републике Србије. Конкретно, кривичну пријаву смо поднели против Бориса Тадића, Мирка Цветковића, Томислава Николића, Ивице Дачића, Александра Вучића и свих других чланова актуелне Владе Републике Србије и свих чланова владе у претходном сазиву, јер сматрамо да су они били добро организовано криминално удружење чији је циљ био формирање такозване независне државе Косово на територији Републике Србије – рекао је на конференцији за новинаре испред зграде суда Немања Шаровић, заменик председника Српске радикалне странке.
На овај начин, кроз институције система, настављамо борбу за очување Косова и Метохије унутар Србије. Неће бити заборава за најтежа могућа кривична дела која државно руководство очигледно врши и нико за њих неће бити амнестиран, поручио је Шаровић.
Кривична пријава је детаљно образложена на 132 стране и очекујемо да је специјални тужилац Миљко Радисављевић и други државни органи најозбиљније и најхитније узму у рад и разматрање, казао је Шаровић.
Потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић истакао је да је превасходни циљ кривичне пријаве да се спречи вршење ових кривичних дела и да се сачува Република Србија у уставноправном поретку који је предвидео Устав Републике Србије. „Тужилац за организовани криминал је надлежан да пријаву узме у разматрање, а ми му стојимо на располагању, јер имамо још доказа о овом деловању“, изјавио је Красић.