Српска радикална странка позива све патриоте на заједничку борбу против капитулације

На протесту „Не дамо Косово и Метохију “ Српска радикална странка је вечерас позвала све патриотске снаге на окупљање и заједничко деловање док се не сруши издајничка власт и тиме пониште њени антиуставни споразуми, договори и парафи.

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић истакао је да се Србија данас дели само на патриоте и издајнике и казао да нико нема мандат да погази Устав србије, Резолуцију 1244 и да се одрекне српског народа на КиМ. „Генерације пре нас су сањале слободу и биле спремне да за њу положе свој живот на олтар отаџбине. И ова генерација мораће да докаже да је спремна, макар и својим животима, да брани српско Косово и Метохију“, истакао је Шаровић.

Председник општинског одбора СРС Штрпце и председник општине Штрпце Звонко Михаиловић упитао је режим зашто није преговарао о повратку 250.000 прогнаних Срба и о Резолуцији 1244 која гарантује повратак српске војске и полиције. Михаиловић је поручио да Срби неће бити „косовари“, да ће остати на Косову и Метохији и борити се до последњег.

Потпредседник странке Милорад Мирчић упозорио је да се издаја неће зауставити на Косову и Метохији и да ће власт предати и Војводину, „а ако ова власт не буде хтела, у реду чека Пајтић да од Војводине направи републику“. Мирчић је истакао да су судбина српског народа и Обилићи и Бранковићи, а да је Војислав Шешељ најбољи пример хероја и победника.

Генерал Божидар Делић, члан Централне управе странке упозорио је да је шиптарска чизма већ ушла на север Косова и Метохије и да ће је носити поарнаућени Срби! Ако не одбранимо Косово и Метохију, Срби ће показати да не заслужују да буду народ и да имају државу, поручио је Делић.

Потпредседник Странке др Дејан Мировић поручио је да ће се на следећим изборима показати другачија воља народа и зато позвао „да будемо сложни уз српски народ и верујемо у мајку Русију“.

Председник општинског одбора Звечан Добросав Добрић је поручио да Срби неће примењивати парафирани споразум, да само они имају тапију на КиМ, и позвао је Владу да поднесе оставку.

Потпредесник странке Вјерица Радета позвала је преварене гласаче СНС да откажу послушност, јер се Вучић крије иза њихове подршке. Распустите одборе, покажите да волите Србију, рекла је Радета.

Потпредседник странке Зоран Красић је истакао да је Српска радикална странка на време упозоравала да ко изда Шешеља, издаће и Србију и поновио да се српски радикали неће помирити са капитулацијом.