Српска радикална странка поднела кривичну пријаву против председника Србије Томислава Николића

Српска радикална странка поднела је кривичну пријаву против председника Републике Србије Томислава Николића и против НН лица са Факултета за менаџмент из Сремских Карловаца, НН лица са Факултета за економију и инжењерски менаџмент из Новог Сада, НН лица из Покрајинског секретаријата за образовање из Новог Сада и НН лица из просветне инспекције Министарства просвете Републике Србије, изјавио је на конференцији за новинаре Немања Шаровић, заменик председника СРС.

Покушали смо да утврдимо када је Николић студирао, јер ником од нас, који смо били његови блиски сарадници од 2004. до 2008. никада није поменуо да је студирао. Захтевима за информације од јавног значаја дошли смо до тачних датума када је Томислав Николић наводно полагао испите.

Испоставило се да је Николић „био одличан студент“ и да је читаву другу годину студија на Факултету за менаџмент наводно положио за 7-8 дана.

Међутим, најочигледнији доказ да Томислав Николић није заиста полагао испите већ да је његова диплома чист фалсификат је чињеница да је 23. јуна 2010. године, Николић наводно положио два испита: „Управљање финансијским ризицима“ и „Корпоративне финансије“, иако је у то време, као члан делегације Републике Србије, боравио у Стразбуру (Француска) где је присуствовао јунском заседању Парламентарне скупштине Савета Европе. Делегација Србије у којој су били Драгољуб Мићуновић, Милош Алигрудић, Елвира Ковач, Жељко Ивањи, Драган Тодоровић, Наташа Јовановић, Наташа Вучковић и Томислав Николић из Београда је отпутовала у недељу 20. јуна 2010. године, редовним летом ОК 835 Београд – Праг у 14.15 часова, а вратили су се 23. јуна 2010. године, такође редовним летом ОК 836 из Прага у 23.20 сати.

Јасно је да Николић није могао бити на два места у исто време као што је јасно да би сваки частан човек на месту Николића поднео оставку. „Знајући Николића, оставку не очекујемо али очекујемо да надлежни државни органи реагују у складу са законом и на примеру председника Републике докажу прокламовану решеност да се обрачунају са корупцијом и криминалом у Србији“, саопштио је заменик председника Српске радикалне странке.