Српска радикална странка одржала протестни скуп поводом доласка Гвида Вестервелеа

Српска радикална странка одржала је данас протестни скуп испред зграде Председништва поводом доласка шефа немачке дипломатије, Гвида Вестервелеа, у званичну посету Србији.

Заменик председника Странке, Немања Шаровић, поручио је Николићу, Дачићу и Вучићу да Србија није и да никад неће  одустати од Косова и Метохије, без обзира на све притиске.

Режим може покушати да нас обмане да ће се однос Немачке, ЕУ и САД према Србији и њеном народу променити уколико се одрекнемо Косова и Метохије и нашег народа који тамо живи, али знамо да се однос непријатеља Србије не мења већ вековима. Убеђују нас да, ако желимо да Србија буде пристојна и нормална држава, мора да се одрекне свога народа, традиције и своје државне територије. А да ли се Немачка одрекла једног дела своје територије или је упорно радила на уједињењу две Немачке, не гледајући на то што је Источна Немачка била неупоредиво економски слабија, упитао је Шаровић и додао да Србија неће до бољег живота доћи одрицањем од онога што је највредније, а потом се унедоглед задуживати код ЕУ, ММФ и Светске банке. Бољи живот ћемо обезбедити само ако коначно будемо водили рачуна о националним и државним интересима Србије и српског народа, а не наших традиционалних непријатеља.

На крају обраћања, Шаровић је истакао да ће се Српска радикална странка супротстављати режиму на сваком кораку и да са издајницима неће улазити у коалицију ни на једном нивоу власти.

Потпредседник Странке Зоран Красић је поручио да српски радикали неће мирно гледати како се растура Србија. „Буди се, Србијо, да не буде касно! Да не учиш албански језик! Крајње је време да се ова издајничка власт баци на колена“, казао је Красић.

Потпредседник странке др Дејан Мировић питао је „црни тројац“ колико су новца добили за парчање Србије, а Жандармерију је упозорио да њу и њеног команданта власт криминализије са намером да без проблема уведе шиптарске снаге на север Косова и Метохије. На крају је истакао да се сада види ко је патриота и подсетио да је др Војислав Шешељ већ више од десет година у тамници Хашког трибунала!

На крају скупа запаљене су заставе ЕУ и тзв. Косова.