Српска радикална странка неће учествовати на Тачијевим изборима

На заједничкој седници свих општинских одбора Српске радикалне странке са територије Косова и Метохије одржаној данас у Звечану, једногласно је одлучено да чланови и функционери СРС неће учествовати на „локалним изборима“ које је за 3. новембар расписала „председница Републике Косова“ Атифете Јахјага.

Српска радикална странка сматра да избори расписани у складу са Уставом и законима тзв. Косова нису и не могу бити статусно неутрални јер се самим чином изласка на Тачијеве изборе гасе легалне државне институције Републике Србије што није ништа друго него државоубиство Републике Србије.

Српска радикална странка позива све грађане Републике Србије који живе на простору Косова и Метохије да не подлежу притисцима Брисела, државног руководства Србије и „Владе Хашима Тачија“ да добровољно прихвате институције независног Косова, јер је, без обзира на огроман притисак који већ постоји и још већи притисак који ће неминовно уследити током наредна два месеца, једини национално и државно исправан избор искључиво бојкот избора заказаних за 3. новембар.