Средњошколцима који користе домове за ученике мора се вратити новац који им је отет

Напредњачка кампања „За нашу децу“ показује  сав свој бесмисао и лицемерје управо ових дана, када је наложено да се из ученичких домова исели 50% корисника због коронавируса.

Интересантно је да је ова одлука донета тек 3. септембра, а да је министар Младен Шарчевић цело лето обавештавао јавност да Министарство све припрема за безбедан почетак школске године, рекао је на конференцији за новинаре члан Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке и председник земунских радикала Зоран Борјан.

Међутим, надлежни министар није решио овај проблем, који  заправо постаје проблем деце – корисника ученичких домова и њихових родитеља. Због тога што ученици у домовима проводе сваку другу недељу, родитељи деце која користе ове домове суочени су са наметнутим непотребним трошковима путовања из домова до њихових кућа. Апсурдно је, нагласио је Борјан, да цена трошкова за смештај и храну средњошколаца није умањена, иако се те услуге користе само пола месеца, па Српска радикална странка захтева да се овај трошак умањи сразмерно броју дана коришћења услуга, као и да се за све средњошколце, кориснике домова за ученике, обезбеди бесплатан превоз од града у којем ученик користи дом до места становања. „Захтевамо и да се сваком ученику, односно њиховим родитељима, надокнаде сви досадашњи трошкови које су имали због неодговорног рада надлежног министарства и штеточине Младена Шарчевића”, рекао је Борјан.