СЛАВА УЈЕДИНИТЕЉИМА!

Поводом 95. годишњице од одржавања Велике народне скупштине Срба, Буњеваца и других Словена и доношења историјске одлуке о присаједињењу Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији, делегација Српске радикалне странке положила је венац на гроб великих народних трибуна Светозара Милетића и Јаше Томића на Успенском гробљу у Новом Саду.

Више стотина српских радикала са државним и страначким заставама прошло је улицама Новог Сада. Српска радикална странка положила је венац на споменик Јаши Томићу и на спомен - плочу на згради у којој је одржана Велика народна скупштина.

„Кључну улогу у историјским догађајима из новембра 1918. године одиграли су српски радикали. Славко Жупански, Андрија Васић и Славко Милетић из Баната, др Жарко Миладиновић у Срему и као уједињитељ свих националних жеља и тежњи Срба на овим просторима велики народни трибун и вођа Јаша Томић. У 2013. години српски народ је доживео праву националну гологоту, коју је креирао поданички режим у Београду. Највећи издајници и криминалци у историји српског народа, Александар Вучић, Томислав Николић и Ивица Дачић срамно су капитулирали пред шиптарским терористима и сепаратистима предајући Свету српску земљу Хашиму Тачију и његовим зликовцима. По налогу Запада, после предаје Косова и Метохије, тежиште и жариште се сели са јужне на северну српску покрајину. Аутономаши свих боја и страначких књижица морају да рачунају на, за њих непремостиву препреку, а то је повратак др Војислава Шешеља и борбу Српске радикалне странке до последњњг даха. На нама српским радикалима Војислава Шешеља је аманет и задатак да одбранимо тековине наших предака и сачувамо Српску Војводину у оквиру српске државе “ рекао је испред споменика Јаше Томића, Ђурађ Јакшић председник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад.

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке у Скупштини АП Војводине Саша Сантовац испред зграде у којој је одржана Велика скупштина изјавио је:

„Српска радикална странка радо евоцира успомене и чува од заборава сећање на славне новембарске дане из 1918. године. На данашњи дан пре 95. године, Велика народна скупштина  једногласно је донела историјску одлуку о присаједињењу Бачке, Барање и Баната Краљевини Србији. Тако су Срби са ових простора досањали вишевековни сан да скину угарски јарам и живе у оквиру српске државе. Скупштина Војводине је у последњих неколико године учинила све да Војводина постане самостална држава. Једини који су стајали на путу једноумљу били су посланици Српске радикалне странке. Српска радикална странка наставља борбу за одбрану државног интегритета и суверенитета на читавој територији Републике Србије“.