Слава ослободиоцима!

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад данас је обележио годишњицу Ослобођења Новог Сада у Првом светском рату. Стотинак српских радикала, са државним и страначким заставама, је прошло истим улицама куда се кретала ослободилачка српска војска и положило венац на Спомен крст ратницима 1912-1918. у Порти Успенске цркве одајући почаст ослободиоцима.

„На данашњи дан пре 94 године, слобода је стигла у наш град. Српска радикална странка радо евоцира успомене на славни дан, 9. новембар 1918. и одаје сву почаст, славу и вечиту захвалност ратницима који су положили своје животе на олтар отаџбине у Балканским и Првом светском рату, као и онима који су дали животе за ослобођење Новог Сада. Ослобађањем Новог Сада и других градова широм српске Војводине стекли су се услови за одржавање Велике народне скупштине, 25. новембра, на којој је донета историјска одлука о присаједињењу Бачке, Барање и Баната Краљевини Србији, чиме је досањан вишевековни сан Срба са ових простора да живе у јединственој српској држави“, истакао је  том приликом Ђурађ Јакшић, председник Градског одбора и Одборничке групе Српске радикалне странке у Скупштини града.