Савет Европе у служби Аљбина Куртија

Јучерашња препорука Политичког комитета Савета Европе о пријему лажне државе Косово у ову организацију је наставак лицемерне политике западних сила према Србији и грубо кршење међународног права од стране држава које га формално прокламују.

Српска радикална странка подсећа да је у протекле двадесет и четири године, колико званично траје пут према чланству Републике Србије у Европској унији, Србија испунила низ понижавајућих услова који су довели до угрожавања територијалног интегритета и суверенитета наше земље, а да би одлука о пријему дела територије суверене Републике Србије, као самосталног дела, у Савет Европе, морала бити разлог за одлуку Републике Србије о напуштању ове организације.

Овакав потез већине држава чланица Савета Европе требало би да буде недвосмислен позив надлежним органима наше државе да смогну снаге и коначно прекину преговоре о уласку Србије у Европску унију, с обзиром да то одавно нису преговори, већ услови, које само српска страна испуњава, док шиптарска и даље дивља и угрожава свакодневни живот Срба у нашој јужној покрајини, закључују српски радикали.